Fokvereniging West Zuid-Holland

Verslag Strandwandeling 7-11

Het is al weer een poosje geleden, maar 7 november was het dan zo ver; de strandwandeling. Voor mij de eerste keer dat ik mee ging en ik keek er hoopvol naar uit. Eigen pony kon niet mee, maar samen met mijn zusje en pleegbroertje keken we uit naar een middagje strand.

Eenmaal aangekomen, maakten we kennis met iedereen en mocht mijn broertje gelijk met een pony lopen, verrukt was hij!! Al kletsend en lettend op de toegewezen pony vertokken we in een lange stoet over het duin naar het strand. De pony’s werden steeds enthousiaster naarmate we dichter bij de zee kwamen en dat zorgde af en toe voor wat onstuimige situaties, zoals mijn broertje die pardoes met zijn billen in het zand belandde. Een gezellige wandeling langs de zee volgde. De jeugd was erg gedreven om de pony’s het water in te krijgen en op sommige oudere werkte dit aanstekelig. Piet liet zich niet kennen en vertrok samen met pony het water in om vervolgens tot zijn kruis toe nat te worden. Je begrijpt dat dit even voor hilariteit zorgde en het werd door allen van een afstandje bekeken. Atie heeft het moment vereeuwigd door er wat foto’s van te nemen. Wat een fantastisch moment! Gelukkig vertelde Piet op de terugweg dat zijn broek door de wind al aardig aan het opdrogen was. Brrr.....

Het weer was overigens echt geweldig; op het strand was het droog, de zon scheen en de wind was goed te doen.. Op de terugweg af en toe een zandvlaag, maar dat hoort er bij toch?!

Bij terugkomst bij de trailers werden de pony’s ingeladen en kwam er zowaar uit de bus van Jos en Atie een geheel tuinmeubel waardoor we gezellig konden genieten van de zelfgebakken cakes en amandelgebakjes. Koffie, thee en chocomel om weer wat op te warmen en zo konden we even lekker bij komen totdat het begon te regenen; tijd om in te pakken!

Een fantastische middag! Volgend jaar weer? En dan met nog meer leden en pony’s?!!!

Vriendelijke groet,

Hannah Goudriaan-Oskam