Fokvereniging West Zuid-Holland

Stalmiddag 25 feb.2012

Stalmiddag  “De pony’s de winter door”

De weergoden waren ons net als bij de strandwandeling weer goed gezind! Een stralende dag, dat kon gewoon niet mis gaan. 

Jos en Atie hadden alles al klaar gezet. En Esther en Guusje hadden de pony's gepoetst. Klaar voor een gezellige middag.

Om 2 uur waren de meeste mensen er en na even bijpraten begon Atie, buiten in het heerlijke zonnetje, te vertellen over de geschiedenis van de prachtige Alloysehoeve en over hun zelf.
Daarna deelde Atie hun "stallijst" uit en tussen de pony's  vertelde Jos over hun pony's. Stuk voor stuk werden de pony's voorgesteld en hun verhaal verteld.
Na de jeugd eindigde we bij hun "pronkstuk" Walter,  die vol trots door Guusje werd geshowd. Met de zon en de appeltjes er op liet Walter zich op zijn mooist zien.

Toen was het tijd voor een Bakkie. Met z'n allen in de hooitas aan tafel. Paaseitjes, oranjekoeken (waren roze) en een heerlijk bakje koffie, thee of voor de kids wat fris.  Iedereen genoot en praatte wat bij.  Gewoon gezellig!!

Toen was het de tijd voor het verhaal over "de stamboekopname".  Jaap van de Griend vertelde hoe de stamboekopname was en hoe de Stamboekopname nu zal gaan. Met het hoe en waarom en met als voorbeeld Walter. Waar word naar gekeken, waarom word daar naar gekeken, en hoe word een pony uiteindelijk beoordeeld. Ook het veterinair aspect kwam ter sprake.
Hierna werden nog wat vragen gesteld en werd de middag afgesloten met een bedankje voor Jos en Jaap en een bos bloemen voor Atie.

Al met al een geweldig geslaagde middag, met bij elkaar zo'n 30 mensen!!

Jos, Atie en Jaap: Bedankt!!

Foto's: