Fokvereniging West Zuid-Holland

Verslag 18 juni "DAGJE BOMMELERWAARD"

Verslag stalmiddag

18 juni 2016

Op zaterdag 18 juni werden wij rond 10:00 gastvrij ontvangen bij familie Termeer in Nieuwaal van Stal de Parkant, Riverdance en Riverside. Waarbij we eerst de gelegenheid hadden om bij te kletsen onder het genot van thee en koffie met zelfgemaakte cake en boterkoek van de familie Termeer. Er werd verteld over het ontstaan van de stallen, de stammoeders en de hengsten waarna we vervolgens zelf de pony’s mochten bezichtigen. Op een prachtig terrein bij hun woning stonden twee mooie jonge zwarte hengsten, drie drachtige merries, drie merries met schattige jong veulentjes en nog enkele shetlanders. Vervolgens zijn we met zijn alle naar een weiland verder op gereden waar nog veel meer leuke Shetland merries met veulens en de jeugd stonden. Vooral veel verschillende kleuren in de mini en kleine maat. Als afsluiting hebben nog wat gedronken met hapjes erbij.

Daarna op naar eetcafé ’t Ouwe Mestershuis in Gameren waar we om 12:30 werden verwacht voor een lunch. Deze begon met een heerlijke soep gevolgd door een lopend buffet met verschillende broodjes, beleg en wat te drinken.

Maar gauw door naar de volgende stal want daar werden we om 14:00 verwacht bij Stal ’t Hoogveld in Bruchem van de familie Wijgerden. Ook hier werden we hartelijk ontvangen en kregen we een boekje met informatie over het ontstaan van de stal en welke pony’s er op stal stonden. Ze begonnen met het showen hun dekhengsten Dakota v.d. Buitenweg en Elroy v. ’t Hoogveld. Waarna we de wei in mochten bij de jeugd en de merries met veulens. Na het zien van prachtige zwarte Shetlanders kregen wij wat te drinken met verrukkelijke zelf gemaakte brownies met een viooltje erop gevolgd door een kijkje in het bedrijf van de familie Wijgerden. Zij veredelen primula’s en in het voorjaar eetbare bloemen, verkopen primula zaden, jonge planten en bloeiende planten. Na afloop kregen we wat te drinken met hapjes. Iedereen kreeg een tasje met een plantje, een informatie boekje over primula’s en recepten met gerechten om mee te nemen naar huis.

Kortom een zeer geslaagde dag voor de fokvereniging West Zuid-Holland.

Janine Rikhof